Afstudeeronderzoek arbeidsre-integratie bij patiënten met kanker

Deelnemers gezocht!

Wie zoeken wij?

Ben je tussen de 18 en 67 jaar oud en heb je een diagnose kanker (gehad)? Werk je sinds het ziekteproces niet, of minder dan voorheen en ervaar je momenteel nog beperkingen bij de arbeidsre-integratie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wij zijn drie fysiotherapeuten die de opleiding tot oncologie fysiotherapeut volgen aan de Avans+. Op dit moment zijn we bezig met ons afstudeeronderzoek over kanker en werk, waarbij we onderzoek gaan doen naar de SPARK-vragenlijst.

  • Oncologiefysiotherapie

De SPARK-vragenlijst

De SPARK-vragenlijst (screeningsinstrument voor problematiek bij arbeidsre-integratie tijdens of na anti-kankerbehandeling) is in 2016 opgezet om fysiotherapeuten en patiënten beter inzicht te geven in potentiële problemen vooraf en tijdens de hervatting van werk.

Tijdens het afstudeeronderzoek wat we gaan uitvoeren, gaan we beoordelen of deze vragenlijst daadwerkelijk meet wat we willen dat hij meet. Verder onderzoeken we ook of hij een verschil kan meten als je achteruit of vooruit bent gegaan. Dit doen we door er andere vragenlijsten naast te leggen en op 3 verschillende momenten te meten.

Deelnemers gezocht voor afstudeeronderzoek arbeidsre-integratie bij patiënten met kanker

Criteria voor deelname aan afstudeeronderzoek

Voor ons onderzoek zijn wij nog op zoek naar deelnemers. Deelnemers moeten aan de volgende criteria voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en 67 jaar oud en hebt een diagnose kanker (gehad).
  • Je ervaart momenteel nog beperkingen bij de arbeidsre-integratie a.g.v. de kanker of de medische behandelingen daarvan.
  • Je hebt vóór de diagnose betaald werk verricht.
  • Je werkt sinds het ziekteproces niet of minder dan voorheen.
  • De opzet van je behandeling is gericht op genezing of je situatie is stabiel.
  • Je wilt of moet binnen de komende 4 maanden re-integreren.
  • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal.

Hoe kun jij jezelf aanmelden?

Voldoe jij aan bovenstaande criteria en heb je interesse om mee te werken aan ons onderzoek, dan kun je ons een mail sturen. Dit mag naar het volgende e-mailadres: sparkoncologiefysiotherapie@gmail.com Wij zullen je dan per e-mail verder informeren over het onderzoek.

Hartelijk dank,
Naomi Weerts
Claudia Overbeek
Judith ten Bruggencate

Oncologie fysiotherapeuten in opleiding Avans+

Naomi van Els - Weerts

Vragen over het onderzoek arbeidsre-integratie bij patiënten met kanker?

Heb jij naar aanleiding van deze oproep nog vragen over het onderzoek arbeidsre-integratie bij patiënten met kanker? Kom in contact met Naomi of je mag mailen naar sparkoncologiefysiotherapie@gmail.com