fys-optima

facebooktwitter

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

Heeft u een sportblessure opgelopen, of wordt u door een blessure belemmerd om te sporten, dan is de sportfysiotherapeut de juiste persoon voor u. Hij kijkt op welk niveau u uw sport beoefent en zorgt ervoor dat uw belastbaarheid en de belasting door uw sport weer in evenwicht komen te liggen. Of u nu een topvoetballer bent of 1 maal per week een balletje overslaat op de tennisbaan. Actieve oefeningen vormen een groot deel van de behandeling. Daarnaast geeft hij adviezen en begeleidt hij sporters bij het terugkeren op hun oude niveau. De sportfysiotherapeut behandelt ook cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen. Indien uw werkzaamheden te belastend zijn voor u, kan de sportfysiotherapeut uw belastbaarheid samen met u verhogen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Bij ons in de praktijk is Marit Blom de sportfysiotherapeute. Zij heeft haar Master opleiding Sportfysiotherapie gevolgd aan de Vrije Universiteit van Brussel. Zij houdt haar vakkennis en kunde voortdurend op peil door bij- en nascholing. Hierdoor is ze op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en behandelwijzen.