Fysiotherapie na het coronavirus

De fysiotherapeut helpt u met revalideren

Sinds een paar weken is heel de wereld bezig met het coronavirus. Het Coronavirus is te herkennen aan koorts, droge hoest en vermoeidheid. Ook komen de volgende symptomen voor: Pijn in het lichaam, keelpijn, diarree en hoofdpijn. De ernstigste gevallen van corona zijn te herkennen aan kortademigheid of ademhalingsproblemen, pijn op de borst en een aangetast spraak- of bewegingsvermogen. Mensen met lichte of matige symptomen, met verder een goede gezondheid, zieken thuis uit. De patiënten met ernstige klachten worden opgenomen in het ziekenhuis en moeten soms zelfs naar de IC.

Met het coronavirus is de fysiotherapie een tijd gesloten geweest, maar sinds kort is de fysio weer open voor reguliere zorg. Na het doormaken van Corona hebben veel patiënten klachten. Veel mensen houden longklachten. Ook vermoeidheid, krachtsverlies, verminderd uithoudingsvermogen, angst om te bewegen en pijnklachten komen veel voor na het doormaken van het coronavirus.

Op het Coronalongplein vindt u meer informatie. Er is grote kans dat mensen blijvende longschade opgelopen hebben na het coronavirus. Ook patiënten die niet in het ziekenhuis hebben gelegen kunnen klachten blijven houden. Om uw klachten in beeld te krijgen en om weer richting het nieuwe normaal te gaan is het verstandig om contact op te nemen met een fysiotherapeut gespecialiseerd in revalidatie na corona.

wandelen na corona

Kom samen met de fysiotherapeut weer in beweging na corona

De coronatherapeut is gespecialiseerd in uw revalidatie

Fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in corona zijn te vinden via de zorgzoeker van het Chronisch Zorgnet. U kunt in deze zorgzoeker een fysiotherapeut vinden bij u in de buurt die een scholing voor corona heeft gedaan.

Een fysiotherapeut kan u helpen na corona!

Een fysiotherapeut kan u helpen om klachten na het coronavirus te verminderen, door gerichte training te geven. Deze fysiotherapeuten hebben contact met diëtisten, logopedisten, ergotherapeuten, huisartsen en psychologen in hun regio en werken hier veel mee samen. De fysiotherapeut kan u helpen met het opbouwen van kracht, verbeteren van het uithoudingsvermogen, verminderen van angstklachten, weer gaan werken na doormaken van het coronavirus en helpen bij longrevalidatie.

Eén oefening bij klachten aan uw luchtwegen

Bron: Rijnstate Ziekenhuis

Sophie Delemarre

Bij ons in de praktijk heeft Sophie de opleiding tot coronatherapeut gevolgd. Ook patiënten die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen kan zij helpen om weer te herstellen. Zij heeft nauwe samenwerkingen met andere zorgprofessionals, waarbij de lijntjes voor het inzetten van andere zorg kort zijn.
Hierbij kunt u denken aan psychosomatische fysiotherapie, ergotherapie en psychologie.